maandag 30 september 2013

Kors van Bennekom

GKf Erelid Fotograaf Kors van Bennekom kan bogen op een lange carrière. Zijn oeuvre geeft een prachtig beeld van de Nederlandse samenleving. 
Op 7 sept jl. werd een dokumentaire over hem uitgezonden.
Via deze link kan je die alsnog zien:

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1364539



zaterdag 28 september 2013

Chez Nous, nieuw boek en expo Chris Keulen

Op 12 oktober 2013 verschijnt Chez Nous het nieuwste fotoboek van Chris Keulen.


Chez Nous weerspiegelt de wereld zoals Keulen die tijdens zijn vele omzwervingen door Limburg en de Euregio Maas-Rijn de afgelopen drie jaar waarnam. Met de blik van de betrokken buitenstaander brengt hij het materiële en vooral het immateriële erfgoed van zijn moedersgrond in beeld.

Chez Nous is een eigenzinnig portret van het leven in een grensregio waar de machtscentra Amsterdam, Brussel en Berlijn ver weg lijken. Het boek biedt ook inzage in de menselijke komedie, waarachter soms tragiek schuilgaat.

“Door zijn fotoreeks Chez Nous te durven noemen is het duidelijk dat Chris Keulen ons niet meer meeneemt naar Afrika (…) Nee, hij vertelt ons over hier, over nu, over ons en zeker een beetje over hemzelf.” (Emmanuel d’Autreppe) “Chez Nous is een walhalla aan absurditeit: wonderlijke magie,
veroorzaakt door de spagaat tussen de moderne tijd en het vasthouden aan tradities.” (Olga van Ditzhuijzen)

Chez Nous  bevat een essay van de Waalse curator Emmanuel d’Autreppe en verschijnt op 12 oktober 2013. Bij voorintekening kost het boek E 37,50, na 11 oktober E 45,00.
(160 pagina’s, 71 foto’s in kleur, formaat 370x255mm, oplage 1500, ISBN 978-90-78213-11-6)

Op 12 oktober opent de gelijknamige buitententoonstelling aan de Onze Lieve Vrouwewal en het Charles Eyckpark in Maastricht.
Reserveer nu uw exemplaar met korting!
Ga naar www.chriskeulen.com en vul uw gegevens in.

donderdag 26 september 2013

The Last Book van Reinier Gerritsen

Reinier Gerritsen is weer een nieuw fotoboek aan het maken. Daar hoort tegenwoordig een flinke portie crowdfunding bij om de boel voor te financieren. 

De dummie van het boek (en foto's) zijn te zien bij de stand van Aperture en de stand van Julie Saul Gallery op UNSEEN, 26 / 29 september in de Westergasfabriek, Amsterdam.
Vrijdag de 27ste om 20.00 uur vertelt Reinier over The Last Book in de stand van Julie Saul op UNSEEN.

Dit is zijn aanbieding:

Het gedrukte boek is langzaam aan het verdwijnen. In de openbare ruimte van New York is dat goed te zien. Er worden steeds minder fysieke boeken gelezen. The Last Book, waar ik sinds 2011 aan werk gaat hierover. Het is een ode aan het gedrukte boek. Ik heb me geconcentreerd op de lezer en de omslag van het boek in zijn handen in 48 groepsportretten en een alfabetisch georganiseerd archief van 500 close ups. Er komen diverse tentoonstellingen van en een boek.
De Aperture Foundation in New York wil dit graag uitgeven. Ik voel me vereerd dat deze instelling, die ook vele groten in de fotografie heeft uitgegeven, met mij wil werken. Een groot deel van het project kan ik uit eigen middelen betalen, een deel doet Aperture, maar er blijft nog een gat van 25.000 dollar in de begroting over. Sinds kort wordt het fotoboek niet meer gesubsidieerd in Nederland. De Amerikanen vinden dat wij Hollanders voor onze eigen sponsering  moeten zorgen.
Ik nodig U hierbij uit mee te doen. Er zijn drie mogelijkheden:

-- voor 100 euro kunt u voorintekenen.
U krijgt dan:  1. het boek (najaar 2014)  2. een DVD over straatfotografie in Nederland 
3. een print van 20 bij 25 cm uit de serie groepsportretten, te weten Bluebeard van Kurt Vonnegut (zie foto).

-- voor 250 euro krijgt u het previewboek en wordt uw naam vermeld.
U krijgt dan:  1. het bovenstaande   2.  een preview boek. Dit is een handgemaakt boek met daarin vijf foto's op archival fotopapier op het formaat 30 bij 60 cm. Het is een gesigneerde oplage van 20. (Op verzoek stuur ik u meer gegevens). 3. Uw naam wordt in het boek vermeld als sponsor.

-- voor 5000 euro gaat u mee naar New York.
Een groep van max 4 personen kan tot de essentie van mijn vak komen door middel van een tour/workshop in New York (op basis van economy vlucht en 3 sterrenhotel met ontbijt).
Eerst bespreken we in Amsterdam het materiaal dat ik schoot voor het boek, met name de methode van selectie. Dan gaan we naar de vormgever René Put en bespreken we het hoe en waarom van de gekozen vorm van het boek. In het najaar van 2014 gaan we 5 dagen naar New York. Dan wordt het boek gelanceerd. We bezoeken tentoonstellingen in het ICP en MOMA. Ik ben steeds uw reisleider. We kunnen gaan fotograferen in de metro en dit werk bespreken. Alle suggesties voor het programma zijn welkom.
Uiteraard krijgt u ook een previewboek en wordt uw naam vermeld als sponsor.