vrijdag 27 mei 2011

Uitverkocht!

Gisterenavond liep ik door Naarden en zag in een de etalage van Jan Knegt Fine Artgallerie een foto van Marie Cecille Thijs hangen.  Niet raar, het fotofestival is tenslotte aan de gang. Er hangt wel meer werk van GKfers.

De foto die er hing was "Cat with White Collar".
Door het raam kon ik net het kaartje onder de foto lezen. Er stond ook: Oplage 10.  En daaronder 10 van die ronde, rode plakkertjes die aangeven dat het getoonde werk verkocht is. Goed gedaan!

dinsdag 24 mei 2011

Vanished Breda 1942 1943

Vanished Breda pilot,
One Minute Film 2010. Over de Joodse Bredanaars die hun huizen moesten verlaten en in 1942 en 1943 'op transport' gingen. [en nooit meer terug kwamen] I.s.m. Roos Breukel.

maandag 23 mei 2011

De eerste bladen van het jaarboek zijn gedrukt!

De gedrukte vellen liggen op een pallet.
Henk en Stefan van Lenoir Schuring beoordelen het derde drukvel; nog een beetje geel erbij...
Teun van der Heijden beoordeelt de drukvellen met een zeer kritisch oog, beetje teveel geel...
Nauwkeurig vergelijken met het vorige jaarboek...

Proefdrukken Jaarboek

Het Jaarboek GKf-fotografen 2011-2012 is naar de drukker.
Een paar dagen geleden kwam de drukproef, die hier bekeken wordt door onze vormgever Teun van der Heijden en René Gerritsen en Truus van Gog.
Niet het hele boek wordt geproefd, dat is veel te kostbaar. Er is op één vel papier een groot aantal foto's bijelkaar gezet en een print gemaakt.
Half juni is het boek klaar.

zaterdag 21 mei 2011

HERMAN VAN DEN BOOM
SEE ALL THE NEW PICTURES IN THIS BOOK

Tubize
Peer

Herstal
Oreye


Just received the confirmation that my photographs will be in the show "THE BORDER" by BOZAR curator Frank Vanhaecke in Brakel this june, so there are three permanent presentations of my work in Belgium all summer long!! Palais des Beaux Arts/BOZAR Brussels "Beyond the Document", VERBEKE Foundation Kemzeke "Photocollages" and BRAKEL "The Border"
More than 50 photoworks. Different theme's/different periods permantly on view till oktober.
The shows are curated by the Pool Andries/Museum voor Fotografie Antwerpen, Frank VanHaecke/BOZAR Brussel, Geert Verbeke/Verbeke Foundation Kemzeke and Xavier Cannone/Musee de la Photographie Charleroi
Catalogues published by LANNOO publishers
http://www.hermanvandenboom.net/
INTERVIEW ON RTBF TELEVISION oktober 2010
HONORABLE MENTION by ROXANA MARCOCI, CURATOR MUSEUM OF MODERN ART NY 2010

woensdag 18 mei 2011

Blik - opener

“Ineens lijkt niets meer vanzelfsprekend, het leek wel of de hele zaak gedelete was, ik wist niet eens meer dat er water uit de kraan kwam.”

Voorjaar 2010 was ik te gast bij 'Blikopener', een wekelijkse activiteit in NSWAC Noutenhof in Breda. Blikopener is er voor cliënten die hun kennis en blikveld willen vergroten door in een interactieve gespreksgroep over uiteenlopende onderwerpen te praten.
Er is aandacht voor sociale en communicatieve vaardigheden. De begeleider zorgt, in samenspraak met de deelnemers , voor discussiemateriaal zoals lectuur, gastsprekers of film. De begeleider is de gespreksleider die aan de hand van open vragen iedereen de ruimte geeft om zijn/haar mening te geven over het desbetreffende onderwerp.

Fotografie was het onderwerp waarvoor men mij vroeg wat te komen vertellen over mijn werk. De cliënten gingen voor me op de foto, maar namen zelf ook foto's mee en schreven hun levensverhaal op.

Samen met de cliënten en begeleidsters Anita en Marieke heb ik dit bijzondere boek inhoud en vorm gegeven. Het resultaat is puur en eerlijk, over wat je overkomt als je (ineens) niet (meer) mee kunt draaien in onze jachtige maatschappij, en wat voor invloed dit op je heeft als mens. Cliënten vertellen openlijk hun verhaal en delen hun voorgeschiedenis. Over de indrukwekkende, andere kant van de maatschappij en hoe foto's kunnen helpen.

blik•opener
of hoe je leven veranderd na een lichamelijke beperking

dinsdag 17 mei 2011

Trailer: Behind the Scenes bij Impossible

take a look behind the scenes of the Impossible Project factory in Enschede, the Netherlands. Once the very last working instant film (Polaroid) factory, now producer of new instant films... ♥ 'em!

woensdag 4 mei 2011

HERMAN VAN DEN BOOM
Les invités : Gilbert et Georges pour l'expo à Bozar : "Jack Freak Pictures", grande rétrospective de leurs travaux récents. Lorenzo Gatto, en résidence à Bozar. Jean-Marie Wynants consacre une seconde séquence à la 12e Biennale d'architecture de Venise. Soraya Amrani présente l'exposition d'Herman van den Boom, "Arcadia Redesigned 2004-2005" au Musée de la Photographie de Charleroi.


Idole photocollage on wood 1985
01.05.2011 - 31.07.2011
vernissage: sunday 01 may 2011, 14u
curators: Geert Verbeke, Simon Delobel
Collage museum

PHOTOCOLLAGES at the VERBEKE FOUNDATION
Founder Geert VERBEKE talking to Dutch publisher Annemieke Backer
Dutch Artists Phil Bloom, Aldert Mantje and Frank Gribling
Installation view
Kreta

Installation view