vrijdag 24 september 2010

aspirant-ledenavond 14 september






Fotograaf en beeldend kunstenaar Jan Theun van Rees gaf een zeer interessante presentatie over verborgen ruimten en gebouwen in transitie. Daarom vond ik het bijzonder jammer dat er maar één "vriend van de GKf" in de persoon van Ben van Eck aanwezig was. Nog vreemder echter het feit dat er maar één aspirantlid haar portfolio wilde laten zien. Waar waren de andere (aspirant)leden van de GKf?!

André Homan

maandag 20 september 2010

GKf One-minutes jurering


Afgelopen zaterdag was de jurering van de ingezonden 'GKf one-minutes' films ter gelegenheid van ons 65 jarig bestaan 23/10 te vieren in het Foam.
Studenten fotografie aan de diverse kunstacademies en fotografie opleidingen waren gevraagd een 'één minuut' film te maken over een GKf fotograaf.
De jury was buitengewoon enthousiast, ze vond alle inzendingen het bekijken waard en dat schijnt bij andere beoordelingen niet altijd zo te zijn.
De GKf one-minutes worden in oktober op de site van Dutch Doc dagelijks ge-upload om voor te beschouwen, zodat op 23 oktober alle films on-line staan.
De prijsuitreiking zal ook 23 oktober tijdens het festival plaatsvinden. De organisatie heeft een fraai prijzen pakket samengesteld.
De jury bestond uit, vlnr; Annelies Kuiper, Aliona van der Horst, Jos Houweling en Annaleen Louwes.
Zie ook de website van de One Minutes: http://www.theoneminutes.org/

woensdag 15 september 2010

GKf gespot in het Stedelijk



Een van de posters in de tentoonstelling 'stedelijk in affiches' in het tijdelijk heropende Stedelijk Museum Amsterdam.