woensdag 19 augustus 2009

Portretfotografieweek in de Morvan, Frankrijk


LAST MINUTE 25 % KORTING op Portretfotografieweek in Frankrijk !!!


PORTRETFOTOGRAFIE week in de Morvan in Frankrijk van 22-29 augustus door GKf portretfotograaf Jocelyne Moreau (www.moreauphotography.com) bij Landgoed L'Huy Préau (www.preau.nl)

Het is een erg mooie plek voor rust, nieuwe inspiratie & nieuwe vriendschappen!

In deze workshop wordt ingegaan op de verschillende aspecten waarmee je te maken krijgt bij het maken van portretten. Niet alleen de wisselwerking tussen fotograaf en model speelt daarbij een belangrijke rol, maar ook de locatie en het creatief gebruik van aanwezige middelen.

Er wordt van uitgegaan dat fotografie een kunstvorm is en dat je met fotografie iets eigens wilt vertellen. We nemen tijd en ruimte om te onderzoeken wat het is. Er wordt gezocht naar een zo intens mogelijke zeggingskracht van het beeld en het verhaal die je wilt vertellen.

Elke cursist kiest aan het begin van de workshop een eigen thema waar hij/zij zich tijden de cursus op wil concentreren aan de hand van zijn/haar niveau & eigen affiniteit. Gedurende de week werkt elk deelnemer zowel individueel als in kleine groepen.

De bedoeling van deze workshop is een spannende/intense portretserie te maken van minimaal 3 maximaal 5 portretten met een zelfgekozen invalshoek.

De week wordt afgesloten met een kleine tentoonstelling.

Locatie: Landgoed l'Huy Préau, 58120 Chatin / FRANKRIJK www.preau.nl

Waneer: 22-29 augustus 2009

Docent:
Jocelyne Moreau is uit half Frans half Nederlands en gespecialiseerd in portretfotografie www.moreauphotography.com. Ze werkt zowel autonoom als voor diverse opdrachtgevers. Als fotografie docent is zij sinds 7 jaar verbonden aan het Amsterdams Centrum voor Fotografie. Sinds september 2007 verzorgt ze ook fotografie workshop voor kinderen bij het Fotografie Museum “Huis Marseille” te Amsterdam.



Benodigdheden:
Een statief en een eigen (digitale) spiegelreflexcamera (en daar enige kennis van!)

Cursusduur:
6 dagen, 4 à 6 uur per dag verdeeld over de ochtend en de middag. S’ochtens in groep s’middags individueel.

Voor meer informatie: www.preau.nl / info@preau.nl

N.B. de foto's in bijlage © copyright Joost Muuzse, Jocelyne Moreau, Eline Albers en Henk Knoester.